/

 

 

Zindelijk maken van je pup

Echt moeilijk is dit niet, maar het vergt wel veel oplettendheid en geduld. Door de pup goed te observeren merkt u al snel wanneer deze wat wil gaan doen. - DIRECT OPPAKKEN EN BUITEN ZETTEN -. Heeft uw pup wat gedaan (geplast of gepoept) dan overdreven prijzen/belonen met een hoge stem! 

Ook na het ETEN, DRINKEN, SLAPEN of SPELEN: - DE PUP DIRECT NAAR BUITEN BRENGEN -.

Als er iets "fout gaat", ligt het vaak aan uw eigen onoplettendheid; mocht er toch iets gebeuren, maak dan de plek erg goed schoon met water en azijn, zodat deze niet "lekker blijft ruiken voor uw pup".

Het is absoluut verkeerd de hond met zijn neus erdoor te wrijven of hem hiervoor de straffen!!! Uw pup kan met de beste wil van de wereld niet begrijpen wat hij fout deed; zijn vertrouwen in u zou slechts een flinke deuk oplopen.  

Bestraffend toespreken mag u alleen als u hem op heterdaad betrapt en dan ook nog alleen wanneer al veel geoefend is, want de pup moet de tijd krijgen zijn kringspieren te trainen! Maak de pup direct duidelijk waar het van u wel mag, dus weer  - OPPAKKEN EN BUITEN ZETTEN -

Door altijd vriendelijk te blijven en uitbundig te belonen als de pup buiten zijn behoefte gedaan heeft, zult u de pup binnen enkele weken zindelijk hebben. Het is verstandig om tijdens de zindelijkheidstraining het drinkwater na 8 uur 's avonds weg te zetten.

's Nachts is de pup het snelst zindelijk als de ruimte waarin hij zich bevindt klein wordt houden, aangezien de hond van nature het eigen nest niet bevuilt. Bv door 's nachts een grote bench middels een kartonnen doos te halveren, terwijl de pup wel languit kan slapen. Als u de pup in een grote ruimte zet, kost dit zindelijk maken aanzienlijk meer moeite! Meestal meldt de pup zich rond ± 6 uur 's ochtends, dit duurt echter slechts enkele weken. Als uw hond bij het opstaan niets op de slaapplaats gedaan heeft, mag u hem niet belonen. Belonen doet u alleen als de pup iets goed gedaan heeft en niet als hij niets gedaan heeft. U pakt hem op, zet hem buiten en wanneer hij iets gedaan heeft prijst u hem uitbundig!